گری جنسلر، رئیس کمیته امور بورس و اوراق بهادار (SEC)، نگرانیهای قابل توجهی را درباره پیامدهای محتمل هوش مصنوعی (AI) بر روی سیستم مالی بیان کرده است. در یک مصاحبه با DealBook، جنسلر نظرات خود را درباره اینکه چگونه هوش مصنوعی میتواند به یک خطر بزرگ برای سیستم تبدیل شود و نیاز به قانونگذاری است را بیان کرد.
هوش مصنوعی فناوری با ریسک بالا
جنسلر هوش مصنوعی را به عنوان یک فناوری با ریسک بالا میبیند که قرار است بر روی تجارت و جامعه تأثیر بگذارد. او در سال 2020 مقاله ای در مورد یادگیری عمیق و استحکام سیستم های مالی ایجاد کرد و نتیجهگیری کرد که چند شرکت هوش مصنوعی مدلهای بنیادی را ایجاد خواهند کرد که بسیاری از کسب و کارها به زودی به واسطه هوش مصنوعی از بین خواهعند رفت. این امر میتواند ترس عمیقتری را در سیستم اقتصادی ایجاد کند و احتمال ایجاد بحران مالی به واسطه هوش مصنوعی را بشدت افزایش بخشد.
جنسلر پیشبینی میکند که احتمالاً ایالات متحده با دو یا سه مدل اساسی قانونگذاری هوش مصنوعی پیش خواهد رفت.او گفت: “این فناوری مرکز بحرانهای شغلی و مالی آینده خواهد بود. این تکنولوژی با مجموعهای قدرتمند از اقتصادها در زمینه مقیاس و شبکههای بزرگ در تضاد است.”
نظارت و قانونگذاری
هشدارهای رئیس کمیته امور بورس و اوراق بهادار به تداوم تاکید بر تضادهای احتمالی در مدلهای هوش مصنوعی همچنان دارد. ظهور سهمهای ممیزی و برنامههای معاملات خردهفروشان، قدرت الگوریتمهای پیشبینی هوش مصنوعی را نشان داده است. جنسلر این امر را مطرح کرد که آیا شرکتهایی که از هوش مصنوعی برای مطالعه رفتار سرمایهگذاران و تحلیل بازارها استفاده میکنند آیا از اصول و قوانین خاصی پیروی میکنند؟
او تأکید کرد: “شما نباید مشاور هوش مصنوعی را جلوی سرمایهگذار و کارگزار را جلوی سرمایهگذار قرار دهید.” به عنوان پاسخ، کمیته امور بورس و اوراق بهادار یک قانون را در تاریخ 26 ژوئیه 2023 ارائه داد که بستهبندی تضادهای منافع در فناوریهای هوض مصنوعی را ممنوع میکند. پیشنهاد کمیته امور بورس و اوراق بهادار، برای رفع تضادهای منافع ناشی از مشاوران سرمایهگذاری و کارگزارانی که از تجزیه و تحلیل دادههای پیشبینی شده با هوش مصنوعی ایجاد میشود است..
جلوگیری از تضاد هوش مصنوعی و بازارهای مالی
جنسلر، رئیس کمیته امور بورس و اوراق بهادار، تأکید کرد که اگر این قوانین پذیرفته شوند، از منافع سرمایهگذاران محافظت میکند و اطمینان حاصل میکند که شرکتها نمیتوانند منافع خود را جایگزین منافع جامع کنند(منافع جامعه یا منافع اوراق بهادار؟؟؟).
تعادل بین نوآوری و مسئولیت
بینشهای جنسلر به عنوان یک امر مهم از اهمیت تعادل بین نوآوری و قانونگذاری نشات میگیرد. همانطور که هوش مصنوعی به طور مداوم در حال پیشرفت است عوامل مختلف دیگری به غیر از هوش مصنوعی نیز ممکن است به بازارهای مالی آسیب بزرگی وارد کند ازجمله قوانین دست و پا گیر بورس اوراق بهادار.
تمرکز کمیته امور بورس و اوراق بهادار بر روی خطرهای محتمل هوش مصنوعی نشاندهنده افزایش آگاهی از نیاز به رویکرد جامع برای اطمینان از اینکه فناوری به منافع سرمایهگذاران و اقتصاد کلان خدمت میکند است.
نتیجه گیری
تکنولوژی هوش مصنوعی در سال های گذشته شامل پیشرفت چشم گیری بوده است و میتوان گفت این امر میتواند در صورت استفاده صحیح تاثیرات مثبت زیادی در جامعه داشته باشد، اما ارگان های دولتی به علت عدم آگاهی کافی یا ترس از قدرت هوش مصنوعی همواره در تلاش برای جلوگیری و یا قانون گذاری این تکنولوژی هستند.
Leave a Reply